25 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Εκμάθηση της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας

Ξεκινούν οι διαδικασίες, απ’ τον ΑΟΤΑ Πάρνωνας Α.Ε. και απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών, για την επιλογή των μαθητών και μαθητριών, που θα παρακολουθήσουν, στο Γεράκι Λακωνίας, τα μαθήματα του 3ου κύκλου της διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Η δράση, στηρίζεται οικονομικά απ΄ την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα μαθήματα γίνονται, σε ορθό αργαλειό, στον δημοτικό ξενώνα του Γερακίου.

Ας σημειωθεί, ότι, μέσα στο 2022, πραγματοποιήθηκε η προβολή και ανάδειξη της υφαντικής τέχνης, με τη λειτουργία και την επιτυχή ολοκλήρωση δύο κύκλων διδασκαλίας της.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, σημείωσε, ότι με τον επικείμενο κύκλο διδασκαλίας, ” συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία των συμβαλλομένων, για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης του Γερακίου και μπαίνουν οι βάσεις, προκειμένου το Γεράκι, να μετατραπεί σε πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης της υφαντικής τέχνης, με την συνεργασία, πλέον, του υπουργείου Πολιτισμού και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μας, που ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια “.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ