17 Σεπτεμβρίου 2021

Επισημοποιήθηκε το τοπικό lockdown στο Ραπτόπουλο. Απαγορεύεται κάθε μετακίνηση για το επόμενο 7ήμερο

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων σχετικά με την πρόθεση των αρμόδιων αρχών να επιβάλουν τοπικό lockdown στο Ραπτόπουλο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Υπό τον φόβο διασποράς και με γνώμονα την ηλικιακή σύνθεση των κατοίκων των χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας, η ΓΓΠΠ πήρε την απόφαση να “σφραγίσει” το χωριό.

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 9-12-2020 στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, επιβάλλεται η λήψη περιοριστικών μέτρων για επτά (7) ημέρες στην Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου του Δήμου Αγράφων, της Π.Ε. Ευρυτανίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους. Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και  ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπίστηκαν, παρά ελάχιστα, θετικά κρούσματα. Το πρόβλημα εντοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο Ραπτόπουλο.

Πιο αναλυτικά, το έγγραφο με την ένδειξη “ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ” προβλέπει τα εξής:

“Αποφασίζουμε τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

· Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του δήμου τους.

· Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του ως άνω χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

· Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

· Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ως άνω χωριού”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ