14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΕΛΑΣ: 126 συλλήψεις σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Σε 126 συλλήψεις και 343 προσαγωγές προχώρησε την Πέμπτη 1 Ιουνίου, η ΕΛΑΣ, σε ειδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν ελέγχθηκαν 6.004 οχήματα και 7.731 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

126 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

346 προσαγωγές,

124 ακινητοποιήσεις οχημάτων και

1.850 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε οικισμούς στη Θεσσαλία σε Φάρσαλα, Τύρναβο, Αλιβέρι και Νέαπολη Μαγνησίας, Κηπάκι, Πύργο, Ράξα και Ρόγγια Τρικάλων, Μαύρικα Καρδίτσας καθώς και της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, όπου:

πραγματοποιήθηκαν 2.162 έλεγχοι ατόμων και 1.795 έλεγχοι οχημάτων,

συνελήφθησαν 22 άτομα και

προσήχθησαν 62 άτομα. Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε οικισμούς στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας, όπου ελέγχθηκαν 65 άτομα και 56 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14 προσαγωγές και συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα, Ζεφύρι, Φυλή, Μοσχάτο και Ταύρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης των διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και Πειραιά, με τη συνδρομή υπηρεσιών των διευθύνσεων Ασφάλειας, ‘Αμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

578 έλεγχοι ατόμων και 323 οχημάτων,

51 προσαγωγές,

7 συλλήψεις, για ναρκωτικά, όπλα, Κ.Ο.Κ. και καταδικαστικές αποφάσεις,

15 ακινητοποιήσεις οχημάτων και βεβαιώθηκαν 220 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ απομακρύνθηκαν και 26 παράνομα εγκατεστημένα άτομα σε οδούς. Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ