30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εμβόλια / Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74 – Η διαδικασία – Η πορεία εμβολιασμών στην Ευρυτανία

Ανοίγει σήμερα (26/3) η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών, ενώ είχε προηγηθεί κατά μία εβδομάδα η έναρξη των εμβολιασμών για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων. Επιπλέον, αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών, καθώς η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων προβλέπεται να ανοίξει άμεσα.

Στην Ευρυτανία, μέχρι και την 25η Μαρτίου είχαν γίνει συνολικά 2.541 εμβολιασμοί: 829 συνάνθρωποί μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, την ώρα που σε 1.712 άτομα έχει χορηγηθεί η 1η δόση και αναμένεται η ολοκλήρωση της εμβολιαστικής τους κάλυψης.

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή 19/3, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), ενώ αυτήν την περίοδο εμβολιάζονται οι πολίτες 60-64 ετών (στην Ευρυτανία το εμβόλιο χορηγείται στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας), οι πολίτες άνω των 75 ετών και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας (στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου).

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί και 1.035.664 εμβολιασμοί της 1ης δόσης. Τέλος έχουν γίνει 501.440 εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης. 

Η διαδικασία για το ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους:

– Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

– Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

– Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας, αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Την ημέρα του ραντεβού οι πολίτες οφείλουν:

– Να φέρουν την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

– Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση των ραντεβού τους.

– Επιπλέον, να φέρουν τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ