28 Ιουλίου 2021

Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στα Χανιά (pics)

Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στα Χανιά (pics)

Ένας υδροστρόβιλος καταγράφηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/12) νότια των Χανίων. Το εντυπωσιακό φαινόμενο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, εμφανίστηκε στο Φραγκοκάστελο, αφήνοντας τους κατοίκους της περιοχής με το στόμα ανοικτό.

Ο υδροστρόβιλος, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, έμεινε στη θάλασσα και “ηρέμησε” πριν φτάσει στην ακτή. Σύμφωνα με το μέσο, δεν είναι λίγες οι φορές που οι υδροστρόβιλοι περνούν στη στεριά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες και ότι άλλο βρουν στο διάβα τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη. Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

To άρθρο Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στα Χανιά (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ