27 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εξαδάκτυλος: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί λιανεμπόριο και σχολεία

Εξαδάκτυλος: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί λιανεμπόριο και σχολεία

Για την πορεία της πανδημίας, τα self test κορονοϊού και το αν θα μπορούσαν να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και λιανεμπόριο, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (27/3) στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, εκτιμώντας ότι το λιανεμπόριο δείχνει να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας. Σημείωσε δε, ότι ουσιαστικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τα ψώνια σε καταστήματα τροφίμων.

Επιπλέον ανέφερε ότι σε καταστήματα λιανεμπορίου μπορεί να υπάρχει μικρότερος συνωστισμός. Σημείωσε όμως ότι – όταν λειτουργεί το λιανεμπόριο – ο συνωστισμός παρατηρείται στους εμπορικούς δρόμους.

Click4more: Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 12 Απριλίου και όχι νωρίτερα

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε επίσης ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν τέθηκε θέμα απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου, λέγοντας ότι έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας για αυτή την απόφαση.

Όσον αφορά τα self test κορονοϊού, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η χρήση τους είναι απαραίτητη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Επεσήμανε δε, ότι είναι συμφέρον για τον ίδιο τον ασθενή να μην αποκρύπτει τυχόν θετικό αποτέλεσμα.

Click4more: Γκάγκα: Διασωληνωμένοι 20χρονοι και 30χρονοι – Πιο ασφαλές να ανοίξουμε με μέτρα

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ προειδοποίησε ότι οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες και η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει μεν σταθεροποιηθεί αλλά υπάρχει, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα καθώς όπως είπε αναμένεται να αυξηθεί η πίεση εκεί το επόμενο διάστημα.

Σχολιάζοντας εικόνες συνωστισμού έξω από μπαρ με ποτά στο χέρι στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη βρεθούμε να κάνει Πάσχα όλη η Ελλάδα, «και η Θεσσαλονίκη να έχει Μεγάλη Παρασκευή».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε ότι εφόσον όλοι κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το Πάσχα του 2020, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα είναι σαν το Πάσχα του 2019.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Εξαδάκτυλος: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί λιανεμπόριο και σχολεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ