24 Ιουνίου 2021

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή

Μια Bentley, ένας γιατρός, ένας γνωστός επιχειρηματίας των βορείων προαστίων και ένα κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα. Πως μέσα από το αεροδρόμιο εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρίες.

Μεγάλο κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα, στο οποίο συμμετείχαν ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων των βορείων προαστίων, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις τις αρχές, ένας γιατρός που ήταν και υποψήφιος με μεγάλο κόμμα στη δυτική Αττική, ακόμη κι ένα πρόσωπο που συμμετείχε κατά καιρούς σε θεματική τηλεοπτική εκπομπή, «ξήλωσε» το τμήμα ασφάλειας του Αεροδρομίου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (04.04.2021). 

Τα πράγματα ήταν… απλά: ο έμπορος (υποτίθεται πως) πωλούσε ακριβά αυτοκίνητα στον γιατρό, με την εικονική αγοραπωλησία να φτάνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός πάρκαρε το αυτοκίνητο (π.χ. μια Bentley) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και έφευγε για Αλβανία όπου έκανε συχνά ταξίδια για δουλειές. Όταν επέστρεψε από ένα από τα ταξίδια του, υποστήριξε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Δήλωσε την κλοπή και καθώς το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο, ο γιατρός πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική 70.000 ευρώ!Δεν γνώριζε όμως ότι η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος επί μήνες, είχαν δει έναν από τα μέλη της σπείρας να κλέβει τη Bentley…

Πως εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των super cars 

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο γιατρός κατήγγειλε στο τμήμα ασφαλείας του αεροδρομίου πως του έκλεψαν την πολυτελή Bentley την οποία είχε αγοράσει από τον γνωστό έμπορο αυτοκινήτων. Μόνο που η έρευνα κατέληξε στην εξάρθρωση του κυκλώματος και στη σύλληψη (σήμερα Κυριακή), σε διάφορε περιοχές της Αττικής, έξι ατόμων, τεσσάρων Ελλήνων και δυο αλλοδαπών. Όλοι τους κατηγορούνται για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Την επόμενη μέρα από της καταγγελίας του, το αυτοκίνητο βρέθηκε χωρίς τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Μεταμόρφωση. 

Πληροφορία στην πληροφορία, έρευνα στην έρευνα και οι αστυνομικοί έφτασαν στο κύκλωμα που εξαπατούσε ασφαλιστικές και αποκαλύφθηκε η δράση της συμμορίας. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο γιατρός, με εντολή του εμπόρου πολυτελών αυτοκινήτων, πάρκαρε τη Bentley σε συγκεκριμένο σημείο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και κατόπιν πήγε εκεί και το παρέλαβε μέλος της σπείρας, όπως βλέπετε στη φωτό που εξασφάλισε το newsit.gr. 

Ο άνθρωπος αυτός, πήρε το αυτοκίνητο, το πήρε σε αποθήκη και εκεί άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν να το… “ξηλώσουν”. 

Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. 

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης (περίπου 70.000€). 

Μετά τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
  • 4 δίκυκλα
  • τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
  • κυνηγετική καραμπίνα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων

Για όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

«Για άλλη μια φορά το ελλιπέστατο σε έμψυχο δυναμικό τμήμα ασφαλείας αερολιμένα κατάφερε ένα καίριο χτύπημα σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρίες με πολυτελή αυτοκίνητα. Η πολύμηνη επαγγελματική παρακολούθηση και έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό τους και παράλληλα δείχνει το δρόμο στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να ενισχύσει αυτό το σημαντικό τμήμα, που εκτός όλων των άλλων προστατεύει και τη βασική είσοδο της χώρας από το εξωτερικό», δήλωσε μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής.  

To άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά