27 Ιανουαρίου 2022

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έγινε στο Μεγάλο Χωριό, με λεία μετρητά & κοσμήματα – Επιτυχία της Ασφάλειας Καρπενησίου

Χρειάστηκαν έρευνες 26 μηνών ώστε οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου να φθάσουν στην άκρη του νήματος και την εξιχνίαση υπόθεσης ένοπλης ληστείας που έγινε εις βάρος ηλικιωμένου αντρόγυνου στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Η υπόθεση, την οποία είχαν καλύψει με ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, είχε προκαλέσει ανησυχία στη τοπική κοινωνία, καθώς οι δράστες δεν είχαν διστάσει να κάνουν χρήση βίας.

Ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, καθώς, όπως αποδείχθηκε, ξημερώματα 25ης Σεπτεμβρίου του 2018, ήταν αυτοί που «μπούκαραν» στο σπίτι του ζευγαριού και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα και είδη αξίας.

Φορώντας κουκούλες ώστε να μην είναι διακριτά τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίασαν πόρτα του σπιτιού και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού ακινητοποίησαν και δέσμευσαν αρχικά το ζευγάρι με πλαστικούς σφιγκτήρες. Ακολούθως και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του συζύγου, απέσπασαν μετρητά και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, απενεργοποιώντας τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου, αφαιρώντας το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας και κλειδώνοντάς τους εντός της οικίας.

Δύο εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Περισσότερα στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 2/12

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ