18 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΟΣ Καρπενησίου / Για via ferrata στη Μαύρη Σπηλιά την Κυριακή (27/6) – 2.500€ από τον Δήμο

Η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα παρουσιάζει διαρκή βελτίωση, επιτρέπει -πλέον- στους συλλόγους να οργανώσουν εξορμήσεις στη φύση μετά από αποχή μηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καρπενησίου, την Κυριακή 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και διαδρομή via ferrata στη Μαύρη Σπηλιά.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ (δωρεάν για τους αθλητές του συλλόγου) και δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται με SMS μέχρι την Πέμπτη (24/6) στα τηλ. 6977755388, 6979229505. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από τη Νεράιδα, στις 8 το πρωί.

2.500 ευρώ από τον Δήμο

Συνδιοργανωτής της δράσης είναι ο Δήμος Καρπενησίου, που, μάλιστα, διέθεσε το ποσό των 2.500 ευρώ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διά περιφοράς συνεδρίαση στις 16 του μήνα.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, κ. Γιάννης Σβερώνης, εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη του Δ.Σ. τα εξής: “Σύμφωνα με το άρθρο (…), με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων και η έγκρισή του από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο Δήμος Καρπενησίου είναι σε θέση να επιχορηγήσει χρηματικά συλλόγους”.

Σε συνέχεια του αιτήματος του ΕΟΣ Καρπενησίου με αριθμ. πρωτ. 7199/11-6-2021 και αφού διερευνήθηκε η ικανότητα του να λάβει χρηματοδότηση (έδρα συλλόγου, προγραμματισμένες δράσεις) από το Δήμο Καρπενησίου, προτάθηκε η επιχορήγηση της κυριακάτικης εξόρμησης με το ποσό των 2.500 ευρώ. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

(ΦΩΤΟ: Trekking Hellas Ευρυτανία)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ