3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Επέστρεψαν στα σχολεία τα Ευρυτανόπουλα… Τελέστηκαν οι αγιασμοί σε Καρπενήσι & Άγραφα. Ο κοινός αγιασμός ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-1ου Γυμνασίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από το Καρπενήσι ως τη Φουρνά και από το Κερασοχώρι ως το Ραπτόπουλο, η νέα σχολική χρονιά 2023-2024 ξεκίνησε στην Ευρυτανία

Το πρώτο κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χτύπησε το πρωί της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, για περίπου 1.344.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα. Φέτος η χρονιά ξεκινά στη βαριά σκιά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλία και το γεγονός ότι 88.000 μαθητές της περιοχής δεν πήγαν στα σχολεία τους, αφού αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά (αρχικά) για την ερχόμενη εβδομάδα.

Από το Καρπενήσι ως τη Φουρνά και από το Κερασοχώρι ως το Ραπτόπουλο, η νέα σχολική χρονιά 2023-2024 ξεκίνησε και στην Ευρυτανία. Οι αγιασμοί τελέστηκαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στα προαύλια των σχολείων, παρουσία μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, γονέων και κηδεμόνων.

Ο κοινός αγιασμός του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) και 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου, τελέστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ενώ νωρίτερα (από 9 έως 9:30πμ) είχαν γίνει οι αγιασμοί στα 4 δημοτικά σχολεία της πόλης του Καρπενησίου. Στις 10:30 τελέστηκε ο αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, ενώ ομαλά και χωρίς προβλήματα επέστρεψαν στα θρανία και οι μαθητές/τριες των Αγράφων, με την τέλεση των καθιερωμένων αγιασμών στα προαύλια νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-’24.

ΒΙΝΤΕΟ

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μάς βρίσκει όλους/ες μας με στενάχωρα συναισθήματα για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Η σκέψη μας σίγουρα βρίσκεται στις περιοχές που οι συνάνθρωποί μας ταλαιπωρούνται βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις και, οπωσδήποτε, χρήζουν της συμπαράστασης και συνδρομής όλων μας. Εύχομαι σε όλους/ες, μαθητές/μαθήτριες, γονείς κι εκπαιδευτικούς, να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητες των ρόλων σας και συνεργαζόμενοι/ες, με εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση κι ευελιξία, να πετύχετε τους στόχους που θα θέσετε. Καλή σχολική χρονιά!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Βασίλης Σταυρόπουλος.

Από τον αγιασμό στο 1ο Δ.Σ Καρπενησίου

«Με όραμα και στόχους θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες για συνεργατικό μαθησιακό περιβάλλον, ώστε να επέλθει στο μέγιστο η ουσιαστική μάθηση και η αφομοίωση της παρεχόμενης γνώσης. Θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών/τριών μας και θα συνδράμουμε στο μέγιστο για την ομαλή διεξαγωγή της φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας. Υπάρχει πίστη, θέληση και ελπίδα ότι θα ανταπεξέλθουμε σε όλες τις ενδεχόμενες δυσκολίες και μαζί θα καταφέρουμε να κόψουμε το νήμα του τερματισμού της φετινής σχολικής διαδρομής», σημειώνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Δρ. Γιώργος Τ. Γιάννακας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ευρυτανία, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη 13/9/23

Στο 2ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 4ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στον κοινό αγιασμό ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-1ου Γυμνασίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ