28 Νοεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Με την αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται η δίκη

Το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι από την 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων, θα παρουσιάσει την πρότασή του επί της ενοχής της καθ’ ομολογία δράστιδας.

Η πολιτική αγωγή έχει υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με την 37χρονη να αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, η οποία μετά τα σοβαρότατα τοξικά εγκαύματα που της επέφερε ζει εγκλωβισμένη σε μια καθημερινότητα τεράστιας οδύνης, ψυχικής και σωματικής.

Διαβάστε επίσης Τα πώς της αποτρόπαιας επίθεσης – Όλα όσα είπε η κατηγορουμένη – Ιωάννα: Δεν πήρα απαντήσεις

Κατά την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και των καταθέσεων ξεδιπλώθηκε ο ανατριχιαστικός εφιάλτης που έζησε και ο τεράστιος αγώνας που δίνει καθημερινά με τη βοήθεια των γιατρών για ό,τι μπορεί να αποκατασταθεί.

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόφασης ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως για να δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Είπε πώς παρόμοια υπόθεση -ως προς την έκταση- παγκοσμίως υπήρξε μόνο μια φορά στην Αγγλία. Και εκεί, όπως είπε, αντιμετωπίστηκε ως ανθρωποκτονία.

«Με την απόφαση που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση», σημείωσε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθούσε την Ιωάννα να αντιμετωπίσει τα δικά της ισόβια δεσμά που βιώνει χωρίς να ευθύνεται για κάτι.

Στην κατάθεσή της η 37χρονη αναγνώρισε ότι ωθήθηκε στην πράξη της για λόγους εκδίκησης, πιστεύοντας ότι το θύμα σχετιζόταν με κάποιο τρόπο με έναν 40χρονο, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ του την Ιωάννα.

Σημειώνεται ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης λήγει στις αρχές του Δεκεμβρίου, οπότε το δικαστήριο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση της τελικής απόφασης, η οποία δεν αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Ο συνήγορος της Ιωάννας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αύριο.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ