29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο Τιμ Άλεν χαρακτηρίζει τις ταραχές «ντροπιαστικό θέαμα»

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο Τιμ Άλεν χαρακτηρίζει τις ταραχές «ντροπιαστικό θέαμα»

Όσον αφορά την πολιτική, ο γνωστός ηθοποιός Τιμ Άλεν εδώ και καιρό δεν έχει κρύψει ότι κλίνει… προς τα δεξιά, αλλά μίλησε για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ενώ έχει μιλήσει για την υποστήριξή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο παρελθόν, σίγουρα δεν επικρότησε όσα έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν πλήθος οργισμένων υποστηρικτών του Τραμπ εισέβαλε στο Καπιτώλιο και προκάλεσε επεισόδια, τα οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξέγερση».

Σε εκτενή συνέντευξη στο EW, ο Αμερικανός ηθοποιός μοιράστηκε τις σκέψεις του για το τι συνέβη και παραδέχθηκε ότι βρήκε το θέαμα «φρικτό, ενοχλητικό και ντροπιαστικό» για να το παρακολουθήσει.

«Γιατί δεν πήγαν οι δυνάμεις που θα αναλάβουν την εξουσία [στο Καπιτώλιο];» διερωτήθηκε ο Τιμ Άλεν. «Όταν τα παρακολουθούσα, ένιωσα ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να σηκωθεί και να πάει εκεί με την ασφάλειά του και να πει: “Όχι δα. Όχι, όχι, όχι, όχι”. Ίσως δεν θα επέτρεπαν να συμβούν».

Ο Τιμ Άλεν πιστεύει επίσης ότι ο εκτός ελέγχου όχλος που παραβίασε το κτίριο πιθανότατα είχε κάποια εσωτερική βοήθεια για να μπει εκεί και ότι ορισμένοι από εκείνους που εισήλθαν ίσως δεν είχαν συνειδητοποιήσει καν ότι διέπραξαν έγκλημα με την είσοδό τους.

«Έχω πάει εκεί στο παρελθόν και είναι αδύνατο να μπεις σε αυτό το κτίριο» είπε ο ηθοποιός. «Δεν μπόρεσα να μπω και είχα διαπιστευτήρια. Δεν μας άφηναν. Οπότε ποιος άνοιξε την πόρτα;» τόνισε.

«Πρέπει να πιστέψω ότι οι άνθρωποι που ήταν τελευταίοι στο πλήθος δεν ήξεραν ότι είχαν σπάσει την πόρτα. Προχωρούσαν και έλεγαν: “Ω, κοιτάξτε, μας αφήνουν”. Υπήρχαν 120.000 άνθρωποι έξω που δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε. Η γυναίκα (Άσλι Μπάμπιτ) που πυροβολήθηκε δεν ήταν ριζοσπαστική, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας. Γιατί πυροβολήθηκε;» πρόσθεσε.

Ο Τιμ Άλεν είπε ότι από τότε που ξέσπασαν οι ταραχές άνθρωποι, όπως ο ίδιος που κλίνουν προς πιο συντηρητικές απόψεις, αποφεύγουν τη δημοσιότητα λόγω του πόσο ντροπιαστικά αντιμετωπίστηκαν τα επεισόδια. «Είναι κρίμα για όποιον δεν του αρέσει [το Δημοκρατικό Κόμμα]. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε. Θα ήταν υπέροχο να δούμε τον [εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν] – και όλους όσους θέλουν να τα πάει καλά – να πουν: “Αυτό ήταν μία ανοησία, ας προχωρήσουμε, μην συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια”. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί» σημείωσε.

To άρθρο Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο Τιμ Άλεν χαρακτηρίζει τις ταραχές «ντροπιαστικό θέαμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ