24 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσημη θέση από Γιουνάιτεντ για Καβάνι: «Δεν είναι ρατσιστής»

Επίσημη θέση από Γιουνάιτεντ για Καβάνι: «Δεν είναι ρατσιστής»

Ποινή τριών αγωνιστικών επέβαλε η αγγλική ομοσπονδία στον Έντισον Καβάνι για μια ρατσιστική λέξη που χρησιμοποίησε, σε συνομιλία με φίλο του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε επίσημα θέση για το θέμα.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” αποδέχονται την ποινή του Ουρουγουανού επιθετικού, ο οποίος και θα χάσει το ντέρμπι με τη Σίτι, αλλά ξεκαθαρίζει ότι ο Καβάνι δεν είναι ρατσιστής, εξηγώντας το σκηνικό που έφερε την τιμωρία.

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ

«Όπως είπε, ο Έντισον Καβάνι δεν γνώριζε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν και ζήτησε συγνώμη για το ποστάρισμα του απ’ όποιον είχε προσβληθεί. Παρά την ειλικρινή του πεποίθηση ότι έστειλε απλώς ένα στοργικό ευχαριστώ, σε απάντηση σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα από έναν στενό φίλο, επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία, λόγω σεβασμού και αλληλεγγύης με την FA και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.
Ενώ είναι σαφές ότι το πλαίσιο και η πρόθεση είναι βασικοί παράγοντες, σημειώνουμε ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να επιβάλει μια ελάχιστη αναστολή τριών παιχνιδιών. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή θα καταστήσει σαφές στους γραπτούς λόγους ότι ο Έντισον Καβάνι δεν είναι ρατσιστής, ούτε υπήρχε ρατσιστική πρόθεση σε σχέση με το ποστάρισμα του».

To άρθρο Επίσημη θέση από Γιουνάιτεντ για Καβάνι: «Δεν είναι ρατσιστής» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ