16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη και ενημέρωση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, την έδρα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) «Απόσπασμα Σχου Διαλέτη» το οποίο βρίσκεται στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Τον Υπουργό συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και ο Διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός.

Κατά την επίσκεψή του στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Διοικητής της, Ταξίαρχο Στυλιανό Μαυρόπουλο, σχετικώς με την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ταξιαρχίας. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό, καθώς και την άρτια εκπαιδευτική τους ικανότητα.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της 34 Μ/Κ ΤΑΞ ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Στην πραγματικότητα είστε η “βιτρίνα” μας στο εξωτερικό. Και αυτό μετράει, σας διαβεβαιώ, πάρα πολύ. Είχαμε χθες Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Έχει υπάρξει μία τεράστια συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα, αυτό θα εξελιχθεί τα χρόνια που έρχονται, θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό, τον ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα. Το επιβάλλει η ανάγκη και θα γίνει.

Όπως όλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει με αργά βήματα, με οπισθοχωρήσεις και με ταλαιπωρίες, αλλά θα γίνει. Όπως έγινε η κοινή αγορά, όπως έγινε η νομισματική ένωση, θα υπάρξει κάποια στιγμή ενιαίος αμυντικός βραχίονας.

Και δεν χρειάζεται τώρα να συζητήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή. Οπότε, η δική μας παρουσία στο εξωτερικό μάς καθιστά σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την πορεία. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στελέχη που να μετέχουν σε αυτή την πορεία ευρωπαϊκής άμυνας και επίσης οι αντιλήψεις οι δικές σας, του Ελληνικού Στρατού δηλαδή, να δημιουργήσουν σε ένα μεγάλο βαθμό, όσο αυτό είναι δυνατό, και το πλαίσιο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ