20 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Επιστήμονας ανάρτησε φωτογραφία σαλαμιού λέγοντας πως είναι μακρινό άστρο – Η απολογία του στο Twitter μετά τις αντιδράσεις

Να απολογηθεί έσπευσε Γάλλος επιστήμονας μετά την ανάρτηση φωτογραφίας ενός κομματιού ισπανικού σαλαμιού, λέγοντας πως είναι η εικόνα ενός μακρινού αστεριού, η οποία μάλιστα υποτίθεται ότι ελήφθη από το τηλεσκόπιο James Webb.

Συγκεκριμένα, ο Etienne Klein, διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, ανέβασε την εικόνα του αλλαντικού στο Twitter προ ημερών.

«Φωτογραφία του Proxima Centauri, του κοντινότερου αστεριού στον Ήλιο, εντοπίζεται 4,2 έτη φωτός μακριά από μας. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Οι λεπτομέρειες. Ένας νέος κόσμος ξετυλίγεται» αναφέρει, απευθυνόμενος στους 91.000 followers του.

Κατόπιν ο ίδιος παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η εικόνα ήταν, τελικά, ένα κοντινό ενός κομματιού chorizo σε μαύρο φόντο.

Photo de Proxima du Centaure, l’étoile la plus proche du Soleil, située à 4,2 année-lumière de nous.
Elle a été prise par le JWST.
Ce niveau de détails… Un nouveau monde se dévoile jour après jour. pic.twitter.com/88UBbHDQ7Z

— Etienne KLEIN (@EtienneKlein) July 31, 2022

«Λοιπόν, όταν είναι ώρα για κοκτέιλ, οι γνωστικές προκαταλήψεις φαίνεται να βρίσκουν πολλά για να απολαύσουν. Προσοχή. Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο που σχετίζεται με τα ισπανικά αλλαντικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από τη Γη» έγραψε επανερχόμενος.

«Με αφορμή ορισμένα σχόλια, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι αυτό το tweet που δείχνει μια υποτιθέμενη εικόνα του Proxima Centauri ήταν ένα αστείο. Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα από θέσεις εξουσίας όσο και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων» είπε.

Είπε ακόμη πως πρόθεσή του ήταν απλώς να εγείρει την προσοχή «σχετικά με εικόνες που μιλούν για τον εαυτό τους».

Ο ίδιος, για να επανορθώσει, ανήρτησε και μία φωτογραφία από τον γαλαξία Cartwheel, διαβεβαιώνοντας πως είναι αληθινή και όχι άλλη πλάκα.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy