26 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Επιστολή δημάρχου Λαρισαίων στον Πρωθυπουργό – “Εξεύρεση οριστικών λύσεων για την διέλευση του σιδηροδρομικού δικτύου”

Τη δρομολόγηση ενεργειών που θα στοχεύουν στην εξεύρεση οριστικών λύσεων στο θέμα της διέλευσης του σιδηροδρομικού δικτύου μέσα από τον αστικό ιστό της Λάρισας, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού αναφέρει ότι η Λάρισα στέκει βουβή και θρηνεί για τις απώλειες της τραγωδίας των Τεμπών, συμπληρώνει ότι «η πόλη έχει πληρώσει, σε βάθος ετών, βαρύ φόρο αίματος στις σιδηροδρομικές γραμμές και υπογραμμίζει ότι «το πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών (…) δυστυχώς δεν βρήκε ευήκοα ώτα, ούτε μεταξύ των κατά καιρούς διοικήσεων του ΟΣΕ, ούτε δυστυχώς μεταξύ των υπηρετησάντων υπουργών Μεταφορών».

Υπογραμμίζει ότι τον Μάρτιο του 2019 είχε ανακοινωθεί από τον τότε γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ άλλων, η άμεση εκπόνηση ειδικής μελέτης σκοπιμότητας για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της Λάρισας, ενώ το 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τεχνικών κλιμακίων του ΟΣΕ και του Δήμου Λαρισαίων, παρουσία πολιτικού προσωπικού των δύο φορέων, όπου αποφασίστηκε η συγχρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των εναλλακτικών λύσεων που απαιτούνται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει τίποτα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων καλεί τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των μέτρων και παρεμβάσεων που θα δρομολογηθούν για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα, να αναλάβει προσωπικά και την υπόθεση της εξεύρεσης λύσης στο θέμα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Τέλος ο κ. Καλογιάννης περιγράφει τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής που περιλαμβάνει διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης την ερχόμενη Τετάρτη (μέσω διαδικτύου) και στη συνέχεια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ