25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την νέα αναβολή συνεδρίασης του μεταβατικού Εφετείου Σάμου

Tην έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης οι δικηγόροι της Σάμου, για την νέα αναβολή της συνεδρίασης του Μεταβατικού Εφετείου στην Σάμο στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Σύρου.

Η απεργία γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροποποίηση του Π.Δ 88/21-10-2021 που ορίζει, ότι οι υποθέσεις της μεταβατικής έδρας στη Σάμο εκδικάζονται πλέον αποκλειστικά και χωρίς τη διαζευκτική ευχέρεια, με υπαλλήλους της γραμματείας του Εφετείου Αιγαίου, ανεξαρτήτως των πρακτικών δυσχερειών που προκύπτουν, των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών και οποιουδήποτε κωλύματος των δικαστικών υπαλλήλων του Εφετείου.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου «το μεταβατικό Εφετείο Αιγαίου έχει να συνεδριάσει στη Σάμο εδώ και δύο χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται στην απονομή της δικαιοσύνης, αφού στις δικασίμους του έτους 2020 έκαναν απεργία οι Δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Σάμου και στις τρείς δικασίμους του 2021 οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Σύρου».

Ωστόσο οι δικηγόροι του νησιού αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων της Σάμου στηριζόταν σε δίκαια αιτήματα και κυρίως στο γεγονός της μη κάλυψης από το αρμόδιο Υπουργείο των οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο και οι εν γένει δικαστικές υπηρεσίες του να υπολειτουργούν, ο Δ.Σ. Σάμου σε ένδειξη συμπαράστασης στήριξε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Για το λόγο αυτό καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά ούτως ώστε να εφαρμοστεί το ΠΔ 88/2020 ή να μεριμνήσει ώστε τουλάχιστον ένας υπάλληλος με οργανική θέση αποκλειστικά να καλύπτει τη γραμματεία του μεταβατικού Εφετείου Αιγαίου.

Επίσης αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου «να λυθεί το θέμα της αρνησιδικίας, των καταστροφικών για τη κοινωνία της Σάμου συνεπειών ένεκα των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων, να προβεί άμεσα στη κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Σάμου».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ