19 Οκτωβρίου 2021

Επιστροφή στη δράση με πρωτιά για τον Μεγαλοχωρίτη Δημήτρη Ελευθερίου

Δειλά-δειλά, η αγωνιστική δράση επιστρέφει και στο τρέξιμο στο βουνό, με τους διοργανωτές να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της πανδημίας.

Το Trail Time Trial που φιλοξενήθηκε στον Υμηττό είναι μια νέα μορφή αγώνων ατομικής χρονομέτρησης με περιορισμένο πλήθος συμμετεχόντων και στην ίδια κάθε φορά διαδρομή.  Με τον τελικό αγώνα του Σαββάτου 8 Μαΐου, ολοκληρώθηκε η σειρά αγώνων του ΤΤΤ· στον τελικό συμμετείχαν 14 δρομείς που είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μεταξύ των 47 δρομέων που συμμετείχαν στους 4 προκριματικούς αγώνες που έγιναν τις περασμένες δύο εβδομάδες.

Ο Δημήτρης Ελευθερίου, από το Μεγάλο Χωριό, επέλεξε την καλύτερη τακτική στον αγώνα και με σταθερά περάσματα έτρεξε 30,5χλμ σε 3 ώρες και 40’, επίδοση που του χάρισε την 1η θέση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, με τους συμμετέχοντες να εκκινούν μόνοι τους κάθε 15 λεπτά, ενώ η αφετηρία και ο τερματισμός ήταν σε καθαρά ορεινό περιβάλλον, χωρίς πρόσβαση σε θεατές ή αυτοκίνητα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ