29 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιτήδειοι εξαπάτησαν ηλικιωμένες: Υποδήθηκαν υπαλλήλους της ΔΕΗ και «άρπαξαν» 150.000 ευρώ

Θύματα απατεώνων έπεσαν δύο ηλικιωμένες αδερφές σε χωριό των Σερρών. Οι επιτήδειοι παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και κατάφεραν να τις εξαπατήσουν και να τους αρπάξουν 150 χιλιάδες ευρώ που έκρυβαν στο σπίτι τους.

Σέρρες: «Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένες και πήραν 150.000 ευρώ

«Φτερά», έκαναν, μέσα σε λίγη ώρα, 150.000 ευρώ, που κρατούσαν στο σπίτι τους, οι δύο αδερφές 76 και 81 ετών, στο Αηδονοχώρι Σερρών.
Οι δύο άνδρες την Τετάρτη το πρωί, παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, φώναξαν τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες, τις είπαν ότι θα γίνουν εργασίες και ότι κινδυνεύει το σπίτι με κάποιο βραχυκύκλωμα και πρέπει να βγάλουν έξω όλα τα πράγματα τους αλλά και τα λεφτά.

Πιστεύοντας ότι μπορεί το σπίτι τους να «τυλιχτεί» στις φλόγες, έβαλαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα χρήματα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και όταν βγήκαν έξω τα άρπαξαν οι δράστες και εξαφανίστηκαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Λίγη ώρα πριν, είχαν πάει στο σπίτι γείτονα των δύο ηλικιωμένων, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. «Τον είδα από το παράθυρο να πηγαίνει στο ρολόι. Μου λέει από 12.00 μέχρι 1 θα έχετε διακοπή. Κάνουν κάτι έργα, λέω εντάξει. Και μετά πήγε το μυαλό που άκουσα ότι κάποιοι προσποιήθηκαν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ», δήλωσε χαρασκτηριστικά.

Λόγω της δράσης των απατεώνων με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, οι Αρχές, μεταξύ άλλων, ενημερώνουν πως θα πρέπει οι πολίτες να:

μην πείθονται από αγνώστους που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και να είναι
ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στα σπίτια.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο απατεώνων, είναι σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Βασίλης Αναστασιάδης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ