17 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Αίσιο τέλος στην αναζήτηση των ορειβατών στα Άγραφα – Εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους

Αργά το απόγευμα της Τρίτης (20/2) κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δύο ορειβάτες που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους σε δύσβατη περιοχή στο όρος Κουκουρούτζος Αγράφων.

Οι πυροσβέστες που είχαν ξεκινήσει από το Καρπενήσι (Π.Υ. Καρπενησίου και ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας) είχαν επικοινωνία με τους ορειβάτες και κατέστη δυνατόν να τους εντοπίσουν σώους και ασφαλείς. Αυτή την ώρα μεταφέρονται στο χωριό Άγραφα. Οι ορειβάτες είχαν ειδοποιήσει μέσω του 112 τις Αρχές.

«ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ… ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ!

Εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρονται στο χωριό Άγραφα, οι ορειβάτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους σήμερα το απόγευμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους επικεφαλής της επιχείρησης κ. Ζιάκα και κ. Φυσέκη αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, που συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης», αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

το αρχικό ρεπορτάζ

Επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό δυο ορειβατών που έχασαν τον προσανατολισμό τους, βρίσκεται σε εξέλιξη στα Άγραφα.

Οι δύο ορειβάτες ενημέρωσαν πως βρίσκονται στο βουνό Κουκουρούτζος (1.723μ). Είναι καλά στην υγεία τους και δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Από το Καρπενήσι ξεκίνησε ένα όχημα της Π.Υ. Καρπενησίου και ένα όχημα της ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας, συνολικά με 5 πυροσβέστες. Θα συνδράμει, επίσης, η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, καθώς και η ομάδα ΣμηΕΑ από τη Λάρισα (drone).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ