27 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Όσο δεν ασχολείστε μαζί μας στο Αιγαίο δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας

Καθημερινές είναι πλέον οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της χώρας μας. Την σκυτάλη πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν από την Αττάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι απομένουν 5 μήνες για τις εκλογές κατά τη διάρκεια των οποίων «πρέπει να εργαστούν ασταμάτητα» και εξαπέλυσε επίθεση κατά της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και κυρίως του πιθανού αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου. Προειδοποίησε ότι αν βγει η αντιπολίτευση, η χώρα θα επιστρέψει στο χάος, ενώ εξήρε την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας λέγοντας:

«Όλοι ζηλεύουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Πού πας κ. Κεμάλ, πού τριγυρνάνε τα «κουταβάκια» σου (τα μικρά κόμματα της συμμαχίας της αντιπολίτευσης)Τώρα εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν. Ποια είναι εμβέλεια του Ταϊφούν; 1.561 χλμ. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες αμέσως έκαναν πρωτοσέλιδα ότι θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Δεν έχουμε τέτοιο ντέρτι υπό τον όρο να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», είπε ο Ερντογάν.

«Καταρρίπτουμε τις φιλοδοξίες εκείνων που στοχεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ανατολική  Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε επίσης από την Αττάλεια ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ