26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Ερντογάν: Να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου – «Ανεξήγητες» οι ΗΠΑ με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Λίγη ώρα μετά την εμπρηστική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, για την οποία υπήρξαν άμεσες απαντήσεις τόσο από το ελληνικό ΥΠΕΞ όσο και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στο CNN Turk δηλώνοντας απειλητικά πως δεν θα μείνει αναπάντητο το γεγονός ότι εξοπλίζονται τα νησιά στο Αιγαίο και ζήτησε να αποστρατιωτικοποιηθούν αμέσως.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο σε ό,τι αφορά «το περιεχόμενό της», όσο και για τη «χρονική στιγμή».

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δημοσιονομικό έτος 2023.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες –που παραβλέπουν, ακόμη και ενθαρρύνουν, τα βήματα του διδύμου Κύπρου-Ελλάδος, που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο– θα οδηγήσουν σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί με αυτήν την ενέργεια», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα; Δεν μπορούμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία διαθέτει ήδη 40.000 στρατιώτες στο νησί και θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία εκεί. «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο και ότι θα ληφθεί κάθε προφύλαξη για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy