Ευρυτανία / Άνοιξαν νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία, παιδικοί σταθμοί. Τα μέτρα που είναι σε ισχύ

Μετά από σχεδόν 2 μήνες, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία υποδέχθηκαν σήμερα (11/1) και πάλι τους μαθητές, στην επιστροφή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άνοιξαν, επίσης, δομές ειδικής αγωγής, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η βασική διαφορά με τον Νοέμβριο, όπως σημειώνει το υπουργείο, είναι ότι τα παιδιά θα προσέρχονται, θα κάνουν διαλείμματα και θα σχολάνε σε διαφορετικές ώρες, ανάλογα με την τάξη· ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Σε ισχύ είναι επίσης τα εξής μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Χρήση αντισηπτικών

-Σχολαστικοί καθαρισμοί

-Αερισμός σχολικών αιθουσών

-Μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

-Ακόμα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας:

1. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους

2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών

3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι τα εξής:

-Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική

-Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς

-Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα

-Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, οι κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν 4 στο 13033, ενώ και τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά