Ευρυτανία / Τι αλλάζει από σήμερα -και μόνο για το Σαββατοκύριακο- στις μετακινήσεις για λόγους άθλησης

Το νέο πλαίσιο χαλάρωσης των περιορισμών όσον αφορά στις μετακινήσεις τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Πλέον επιτρέπονται πιλοτικά μετακινήσεις (και οι διαδημοτικές) με όχημα, με τη χρήση του κωδικού 6 και μόνο για άσκηση σε υπαίθριο χώρο και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια.

Με το προηγούμενο καθεστώς, ένας κάτοικος του Καρπενησίου, για να πάει για τρέξιμο στο Αθλητικό Κέντρο, έπρεπε να φθάσει ως εκεί με τα… πόδια ή το ποδήλατο. Πλέον θα μπορεί να πάει με το ΙΧ αυτοκίνητό του· επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άθλησης (από τον δήμο Καρπενησίου στον δήμο Αγράφων και το αντίστροφο).

Πρόκειται για μέτρα που θα εφαρμόζεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, με τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να προειδοποιεί ότι εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, η δυνατότητα μετακινήσεων από δήμο σε δήμο θα αρθεί.

«Οι καινούργιες συνθήκες απαιτούν νέες αποφάσεις», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων». Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι «περισσότερη ελευθερία σημαίνει περισσότερη υπευθυνότητα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «σε πρώτη φάση επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις για αναψυχή και άσκηση μεταξύ των δήμων. Είναι καλύτερα να εκτονώνονται οι πολίτες και να ενισχύεται η αγορά, παρά να συγκεντρώνονται σε σπίτι όπου βγάζουν μάσκες και χαλαρώνουν τα μέτρα. Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα σχολεία με πρώτα τα λύκεια».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να βλέπουμε φαινόμενα συνωστισμού, γιατί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν». Συμπλήρωσε δε ότι «αν το μέτρο το διατηρούσαμε για μεγάλο διάστημα θα αποκτούσε ταξικά χαρακτηριστικά».

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά