6 Ιουλίου 2022

Ζέστη και στην Ευρυτανία, γεγονός τα πρώτα 30άρια στα χαμηλότερα υψόμετρα – Πώς θα κυλήσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

Σε καλοκαιρινά επίπεδα έχει εδραιωθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, ενώ ήδη, σε αρκετές ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ο υδράργυρος ξεπέρασε και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και το Σάββατο (28/5).

Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Ευρυτανία, όπου την Πέμπτη (26/5) οι μέγιστες ξεπέρασαν και τους 30 βαθμούς (30,5c στα 700μ της Ποταμιάς Καρπενησίου), ενώ στα δυτικά παραλίμνια οι μέγιστες ήταν ακόμα μεγαλύτερες (δεν υπάρχει δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών). Στην πόλη του Καρπενησίου, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν οι 29,1 βαθμοί. Πάντως, νωρίς το πρωί η ψύχρα διατηρείται και είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη (26/5) η χαμηλότερη θερμοκρασία πανελλαδικά καταγράφηκε στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη (6,9c!), ενώ και στο Καρπενήσι έπεσε στους 12,7c.

Όσον αφορά στη συνέχεια, και η Παρασκευή, 27 Μαΐου, θα κυλήσει με ζεστό καιρό παντού. Σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια τα θερμόμετρα θα δείξουν 36+ βαθμούς, ενώ στην Ευρυτανία οι μέγιστες θα κυμανθούν στα επίπεδα των 29-31 βαθμών. Παράλληλα, υφίσταται η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων αστάθειας κατά τις θερμές ώρες. Άνεμοι από ανατολικές δ/νσεις.

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με τον ζεστό καιρό να διατηρείται. Μικρή πιθανότητα για απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά, οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες.

Την Κυριακή, 29 Μαΐου, στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές μπόρες ή/και καταιγίδες. Πολύ πιθανό είναι τα φαινόμενα αστάθειας να επηρεάσουν και την Ευρυτανία, ενώ την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και έτσι, ενδεικτικά, η θερμοκρασία στην πόλη του Καρπενησίου δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ