14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Ζητούμενο αποτελεί η ασφάλεια των δημοσιογράφων», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δ. Γαλαμάτης

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους, βασικό προαπαιτούμενο για την πολυφωνία, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αποτελεί ζητούμενο ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Στην ομιλία του στην ημερίδα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ , με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ο κ. Γαλαμάτης τόνισε ότι θα εισαχθεί σχετικό μάθημα από το επόμενο εξάμηνο στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα δημοσιογραφίας που λειτουργούν στη χώρα μας.

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι με την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ έχει ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση των θεμάτων αυτών. “Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και τον βηματισμό μας και την ταχύτητά μας”, τόνισε και αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο των Ενώσεων Συντακτών για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η διάχυση ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν από δημοσιογράφους για την αντιμετώπισή τους από αστυνομικούς στο πεδίο του ρεπορτάζ, τόνισε ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας στις σχολές της αστυνομίας.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να δημιουργηθεί κάτω από την ομπρέλα της UNESCO, σχολείο κοινής εκπαίδευσης αστυνομικών και δημοσιογράφων.

Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ ιδρύθηκε την 21η Ιανουαρίου 2023 με έδρα την Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία μεταξύ Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΔΕΠΘΕ.

Ο κ. Γαλαμάτης εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να δοθεί στο Κέντρο θεσμική υπόσταση και δεσμεύθηκε ότι όσα ακούστηκαν στην ημερίδα θα αποτελέσουν πρώτη ύλη για νομοθετικές παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ