16 Μαΐου 2022

Ζητούν την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό οι αστυνομικοί της Σάμου

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, στις τακτικές μεταθέσεις, ζητά για πολλοστή φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, με επιστολή της προς προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στην σχετική επιστολή δίνονται αναλυτικά τα στοιχεία των οργανικών θέσεων, των αστυνομικών που υπηρετούν και των κενών οργανικών που ξεπερνούν τα 100.

Αναλυτικά αναφέρεται:

“Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ. Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε με το γνωστό πλέον ζήτημα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, αυτό της έλλειψης μόνιμου αστυνομικού προσωπικού, το οποίο και σας έχουμε παραθέσει πολλάκις, σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα μας. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τα κάτωθι στοιχεία, που αφορούν το έτος 2021 και απεικονίζουν την ωμή πραγματικότητα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, ο καθένας στα πλαίσια των δυνατοτήτων και θεσμικών αρμοδιοτήτων του:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Δ.Α. ΣΑΜΟΥ

– Οργανική δύναμη:298

– Υπάρχουσα δύναμη: 197

– Κενές οργανικές θέσεις: 101

– Αριθμός αστυνομικών που ήρθαν το έτος 2021 με μετάθεση στην Δ.Α. Σάμου: 16

– Αριθμός αστυνομικών που έφυγαν το έτος 2021 με μετάθεση από την Δ.Α. Σάμου: 19

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με υπάρχουσα δύναμη μειωμένη κατά 30% και με την κατ’ έτος τάση περαιτέρω μείωσης, αφενός η καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και αφετέρου οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς την κοινωνία και τους πολίτες αυτής, καθίστανται ολοένα και πιο ελλιπείς.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προσωπικά, για την ουσιαστική ενίσχυσή της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στις επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού έτους 2022, καθώς δεν χωράνε εκπτώσεις στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτά των συναδέλφων μας”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ