26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζοζέπ Μπορέλ: Η Ε.Ε αποδοκιμάζει σε βάρος υπηκόων της τις κυρώσεις του Κρεμλίνου

Βρυξέλλες, Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Την αποδοκιμασία της ΕΕ για την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις εναντίον υπηκόων της ΕΕ εκφράζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν σε ορισμένους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, καθώς και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των κρατών μελών, να εισέλθουν στο έδαφος της η Ρωσική Ομοσπονδίας ως αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ που συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» αναφέρει ο κ. Μπορέλ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τις ρωσικές αντικυρώσεις, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ δημοσιεύονται με διαφάνεια και βασίζονται σε σαφή κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων νομικών τρόπων αμφισβήτησής τους».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα και να αποσύρει όλες τις δυνάμεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας αμέσως και άνευ όρων, και σέβεται πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτόν τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και θα λογοδοτήσει για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πορεία του» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ