16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζωή Ρηγοπούλου στην ΕΡΤ3: ” Δεν καταλαβαίνω γιατί να είμαστε εναντίον των ανθρώπων που προσδιορίζονται έτσι ή αλλιώς”

Το καθηλωτικό έργοThe Doctor” παρουσιάζεται έως τις 26 Μαΐου, στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη.

Αποτελεί σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας. Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA).

Σύμφωνα με τη κα Ζωή Ρηγοπούλου, ηθοποιό και κόρη του αείμνηστου Κώστα Ρηγόπουλου, βασίζεται στην κόντρα μεταξύ θρησκείας και επιστήμης, ενώ ασχολείται με πολλά ακόμη θέματα που παραμένουν ανοιχτά μέχρι σήμερα. “Η ελευθερία σου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου”, τόνισε η κα Ρηγοπούλου, προσθέτοντας ότι το έργο θέλει να δείξει ότι η φυλή ή το φύλο δεν παίζουν κανένα ρόλο στο κομμάτι της ελευθερίας του άλλου.

Έπειτα από μία αυτοσχέδια απόπειρα έκτρωσης στο σπίτι, ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρεται ετοιμοθάνατο στο Ινστιτούτο Elizabeth. Όταν φτάνει εκεί, είναι πια πολύ αργά για να την σώσουν. Αλλά όταν η Ρουθ Γουλφ, η Διευθύντρια και επικεφαλής γιατρός του Ινστιτούτου, αρνείται να αφήσει έναν ιερέα να επισκεφτεί το κορίτσι για την τελευταία μετάληψη, επειδή θα της προκαλούσε “έναν ανήσυχο θάνατο”, ένα σκάνδαλο ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετατρέπει μια ιατρική απόφαση σε ανθρωποφάγα δίνη. Σύντομα τα social media λένε ότι η Γουλφ επιτέθηκε στον ιερέα και σκότωσε το κορίτσι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ