16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Εμπόδια στα εξοπλιστικά σχέδια της Τουρκίας δημιουργούν οι τροπολογίες Βαν Χόλεν και Μενέντεζ

Παρέμβαση και δεύτερου Αμερικανού γερουσιαστή που θέτει προϋποθέσεις για τον εξοπλισμό της Τουρκίας υπήρξε σήμερα Σάββατο (1/10) σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Ρόμπερτ Μενέντεζ. Το κλίμα στις ΗΠΑ είναι αρνητικό για την Άγκυρα ως προς την αγορά και χρήση των αεροσκαφών F-16 κι αυτό είναι που εξοργίζει τον Ερντογάν.Οι δύο τροπολογίες αποτυπώνουν το κλίμα δυσπιστίας στην Ουάσιγκτον εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι Αμερικανοί είναι βέβαιοι ότι μετά την λεκτική επίθεση του Τούρκου προέδρου θα υπάρξουν και νέοι εκβιασμοί στο θέμα των υπό ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ, δηλαδή της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Η τροπολογία του γερουσιαστή Βαν Χόλεν στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (NDAA) που επεξεργάζεται η Αμερικανική Γερουσία κινείται στην ίδια γραμμή με αυτή που κατάθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι τα μαχητικά F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ