29 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 703.000 θανάτους από κορονοϊό μέχρι τον Ιούνιο!

ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 703.000 θανάτους από κορονοϊό μέχρι τον Ιούνιο!

Μια εφιαλτική εκτίμηση έκανε μοντέλο προβλέψεων (που θεωρείται γενικά αξιόπιστο) στις ΗΠΑ, καθώς υποδεικνύει ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού θα έχουν φτάσει ίσως και τις 703.000 μέχρι την 1η Ιουνίου!

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της πολιτείας Ουάσινγκτον είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα εξαρτηθεί από την πορεία της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού αλλά και από το πόσο ευρεία θα είναι η εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού. Κατά το χειρότερο σενάριο του IHME, οι θάνατοι μπορεί να φτάσουν από 631.00 έως 703.000 στις αρχές Ιουνίου.

Σωτήριος ο εμβολιασμός και οι μάσκες

Η αύξηση της χρήσης μασκών από το τρέχον επίπεδο (77%) στο 95% μπορεί να σώσει 44.000 ζωές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Το IHME εκτιμά ότι μέχρι την 1η Φεβρουαρίου είχε μολυνθεί το 17% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης θνητότητας σε ημερήσια βάση είναι υψηλότερος από τους 4 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε 41 πολιτείες.

Οι θάνατοι έφτασαν στην κορύφωσή τους και μειώνονται, ενώ το Ινστιτούτο σημειώνει πως τουλάχιστον 123.600 ζωές πιθανόν θα σωθούν χάρη στον εμβολιασμό.

Το Ινστιτούτο σημειώνει ότι χρειάζεται επιτάχυνση των εμβολιασμών, συνέχιση και επέκταση της χρήσης μασκών και συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού των μετακινήσεων. Ορισμένες πολιτείες αίρουν περιοριστικά μέτρα γρήγορα, κάτι που εγείρει κίνδυνο αυξημένης μετάδοσης παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού την ώρα που το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί παραμένει συγκριτικά χαμηλό, προειδοποιεί το IHME.

To άρθρο ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 703.000 θανάτους από κορονοϊό μέχρι τον Ιούνιο! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy