14 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία, Ρόζαλιν Κάρτερ σε ηλικία 96 ετών

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ, σύζυγος του 39ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε το Carter Center.

Το Carter Center ανακοίνωσε το θάνατο της πρώην πρώτης κυρίας την Κυριακή, δύο ημέρες αφότου εισήλθε σε νοσηλευτικό ίδρυμα στο σπίτι της στο Plains της Τζόρτζια.

«Η πρώην Πρώτη Κυρία Rosalynn Carter, παθιασμένη υπερασπιστής της ψυχικής υγείας, της φροντίδας και των δικαιωμάτων των γυναικών, πέθανε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στις 2:10 μ.μ. στο σπίτι της στο Plains της Τζόρτζια, σε ηλικία 96 ετών. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένεια στο πλευρό της», ανέφερε η δήλωση.

Ο πρώην πρόεδρος, 99 ετών, που νοσηλεύεται είπε για την σύζυγό του: «Η Rosalynn ήταν η ισότιμη σύντροφός μου σε ό,τι κατάφερα ποτέ. Μου έδωσε σοφή καθοδήγηση και ενθάρρυνση όταν τη χρειαζόμουν. Όσο η Ρόζαλιν ήταν στον κόσμο, πάντα ήξερα ότι κάποιος με αγαπούσε και με στήριζε»…

Η Ελέανορ Ρόζαλιν Κάρτερ-Σμιθ ήταν γεννημένη στις 18 Αυγούστου 1927. Ήταν αυτοβιογράφος και φεμινίστρια και διατέλεσε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1977 έως το 1981, κατά την περίοδο της Προεδρίας του συζύγου της, Τζίμι Κάρτερ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο, ήταν πολιτικά ενεργή, αφού συμμετείχε σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, αναλάμβανε δράσεις, καθώς και ήταν η στενότερη σύμβουλος του συζύγου της.

Ύστερα από την θητεία των Κάρτερ, από τον Λευκό Οίκο, η ίδια συνέχισε τις δράσεις της, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα επάνω στην ψυχική υγεία, καθώς και στην φιλανθρωπία.

Προηγουμένως, διατέλεσε Πρώτη Κυρία της Τζόρτζια, από το 1971 έως το 1975.

BREAKING: Former US First Lady Rosalynn Carter has died

— The Spectator Index (@spectatorindex) November 19, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ