24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου νέα διοικήτρια στο Νοσοκομείο – Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

Η Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, μέχρι σήμερα αναπληρώτρια διοικητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, είναι η νέα διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας σύμφωνα με πληροφορίες. Αύριο Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της από το Υπουργείο Υγείας. Αύριο άλλωστε λήγει η θητεία των προηγούμενων διοικητών και κατά συνέπεια και του κ. Ρουμπάτη.
Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και τον τοπικό βουλευτή, Στέφανο Γκίκα.
Η ανεύρεση του προσώπου που θα αναλάβει το νοσοκομείο της Κέρκυρας αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο για την ηγεσία του Υπουργείου, δεδομένου ότι έγιναν κρούσεις σε πολλούς αναγνωρισμένου κύρους ανθρώπους με εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων, αλλά αρνήθηκαν να κόψουν το “γόρδιο δεσμό” του πολύπαθου νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ένας από τους ανθρώπους που προτάθηκαν ως αναγνωρισμένου κύρους διοικητές ήταν και ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Γιάννενα αλλά δεν κατέληξε θετικά.

Το βιογραφικό

Η Αδαμαντίνα Εγγελεζοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Κατέχει τους ακόλουθους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών :
Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας/Τομέας Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Αθήνα και
Επιδημιολογία των Υπηρεσιών Υγείας, Επιπτώσεις Υγείας και Ποιότητα Μονάδων Υγείας του Universita Degli Studi Dell’ AquilaItaly.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ασχοληθεί με την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, την εκπόνηση Στρατηγικών Σχεδίων, Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Σχεδίων Στοχοθεσίας, Κανονισμών Λειτουργίας, διεθνών «εργαλείων» ποιότητας και ασφάλειας στην υγεία, καθώς και με την επιτήρηση διαδικασιών και την τήρηση και την αξιολόγηση σχετικών δεικτών.
Είναι:
Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας
Μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και
Μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια των Ασθενών και την Ποιότητα της Περίθαλψης (EU Expert Group on Patient Safety and Quality of Care).
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε Επιστημονικά Συνέδρια.
Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες και για κάποιες από αυτές έχει βραβευτεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ