18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η αιθαλομίχλη κατακλύζει το Νέο Δελχί, ενώ οι αγροτικές πυρκαγιές μαίνονται στη βόρεια Ινδία (video)

Το τοξικό νέφος συνέχισε να καλύπτει το Νέο Δελχί την Παρασκευή (17 Νοεμβρίου), καθώς οι αγροτικές πυρκαγιές μαίνονταν σε κοντινά χωράφια στο βόρειο κρατίδιο Παντζάμπ της χώρας, παρά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί από δικαστήριο, καθιστώντας την ινδική πρωτεύουσα και πάλι την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου.

Η πόλη κατείχε την πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου την Παρασκευή, με δείκτη ποιότητας του αέρα 217 γύρω στις σύμφωνα με την ελβετική ομάδα IQAir, η οποία κατηγοριοποίησε την ποιότητα του αέρα ως “πολύ ανθυγιεινή“.

Τα επίπεδα ρύπανσης έχουν αυξηθεί από τις αρχές της εβδομάδας μετά από μια σύντομη ανάπαυλα και συζητούνται περαιτέρω μέτρα μετριασμού, αλλά ένα σχέδιο για την παραγωγή βροχής μέσω σποράς νεφών για την καταπολέμηση του νέφους έχει αναβληθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής, η πόλη έχει απαγορεύσει όλες τις κατασκευές, έχει κλείσει τα σχολεία για να προστατεύσει τα παιδιά, έχει σταματήσει την είσοδο μη απαραίτητων φορτηγών με βενζίνη και πετρέλαιο στην πόλη και έχει αναπτύξει οχήματα που ψεκάζουν νερό στον αέρα για να ελέγξουν τη ρύπανση.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ