19 Μαΐου 2021

Η Γιάννα Χορμόβα, τοποθετήθηκε νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας με απόφαση του πρωθυπουργού & του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη

Η Γιάννα Χορμόβα, τέως Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου, στενή συνεργάτιδα του δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, τοποθετείται στη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Δήλωση Νίκου Σουλιώτη

Από το Γραφείο Δημάρχου Καρπενησίου εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση συγχαρητηρίων: “Θα θέλαμε να εκφράσουμε από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στην τέως Γενική Γραμματέα του Δήμου μας Γιάννα Χορμόβα για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τη σπουδαία εξέλιξη της πορείας της! Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της στα νέα της καθήκοντα αλλά και για την αγαστή συνεργασία με το Δήμο μας και από τη θέση αυτή.  Γιάννα, συγχαρητήρια και καλή δύναμη!“.

Η κα. Χορμόβα δήλωσε:

“Η ανάθεση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, της θέσης της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, είναι μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση. Τον ευχαριστώ και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του. Είναι περιττό να πω πόσο ευγνώμων είμαι στον υφυπουργό Γεώργιο Γεωργαντά, για την άριστη συνεργασία μας, τους τελευταίους πολλούς μήνες. Χρωστώ, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Κωστή Χαντζηδάκη και την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα, το σπουδαίο έργο της οποίας καλούμαι να συνεχίσω, ως Γενική Γραμματέας. Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, είναι μια επιταγή που διαπερνά κάθε τομέα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής μας ζωής. Για την Κυβέρνηση, η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα. Και προς αυτόν ακριβώς το στόχο θα εργαστούμε.”

Ποια είναι

Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης), καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Μουσείων από το University of Leicester, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019. Έχει εργαστεί ως Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου από το 2014 έως το 2019 και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το 2010 έως το 2014. Διετέλεσε, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2002 έως το 2007. Υπήρξε συνεργάτης στη ΓΓ Ισότητας των Φύλων το 2009 και βοηθός επιμελήτρια στο Αshmolean Museum της Οξφόρδης το 1998.

Μιλά αγγλικά και ιταλικά και στο πλαίσιο της επιστημονικής της δραστηριότητας έχει εκπονήσει μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Γεννήθηκε το 1973, στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εβίνας και του Σταύρου.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά