20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η διαδικασία αποζημιώσεων για τους σεισμόπληκτους στην “Αρωγή” – Οι ανατροπές με το νέο ΦΕΚ

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις ενδέχεται να βρεθούν σεισμόπληκτοι οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για να πάρουν αποζημιώσεις, χωρίς να περιμένουν την δημοσίευση όλων των υπουργικών αποφάσεων που σταδιακά “ξεκαθαρίζουν” το τοπίο αναφορικά με τη διαδικασία και τους δικαιούχους.

Έτσι, ανατροπές στη διαδικασία έφερε το τελευταίο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες και, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι σεισμόπληκτοι δικαιούνται να αποζημιωθούν μόνο για ένα κτίσμα, ενώ στην περίπτωση που έχουν περισσότερα του ενός κτίρια που έχουν ζημιές από το σεισμό, η οικονομική στήριξη θα έχει τη μορφή άτοκου δανείου, όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο φοροτεχνικός και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν, ενώ όσοι έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις θα πρέπει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου να προχωρήσουν σε ενέργειες τροποποίησης ή απόσυρσης.

Παράλληλα, ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ότι εκτός αποζημιώσεων τίθενται όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, καθώς ζητούνται από τους σεισμόπληκτους φάκελοι, ακόμη και οικοδομικές άδειες, όταν είναι γνωστά τα προβλήματα υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ