8 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Η εξαφάνιση-δολοφονία της αδελφής και τα «ανοιχτά» στόματα

Η εξαφάνιση-δολοφονία της αδελφής και τα «ανοιχτά» στόματα

Aναζωπυρώνονται οι ελπίδες για να βρεθεί η σορός της 76χρονης Ευαγγελίας Λυτινάκη, που κατά τις εισαγγελικές αρχές της Κρήτης δολοφονήθηκε απ’ τον αδελφό και την αδελφή της, επειδή εκείνη διαφωνούσε με την πώληση ενιαίων οικοπέδων στην παραλία του Πλατανιά.

Την περασμένη Τετάρτη έφυγε απ’ τη ζωή ο 80χρονος αδελφός της, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε να μην προφυλακιστεί λόγω του βεβαρημένου της υγείας και της προχωρημένης ηλικίας του και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μη προφυλακιστέα είχε κριθεί όμως και η μια από τις δυο αδελφές της στο σπίτι της οποίας πήγαινε επίσκεψη η 76χρονη την μοιραία Κυριακή.

«Ωρίμασαν» οι συνθήκες για να αποκαλυφθεί το έγκλημα

Τα ίχνη της Ευαγγελίας χάθηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στο 7ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και η φιγούρα της είχε καταγραφεί από κάμερα γειτονικού σπιτιού. Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εκφράζουν την πεποίθηση πως τώρα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να μιλήσει όποιος γνωρίζει που είναι θαμμένη η 76χρονη και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις συνθήκες της εξαφάνισής της. Με βάση την προανάκριση, τον Ιούνιο του 2020 έγινε γνωστή η άσκηση δίωξης από τον Εισαγγελέα Χανίων σε βάρος των δύο από τα τρία αδέλφια της Ευαγγελίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Από  τις έρευνες μάλιστα προέκυψε πως η 76χρονη δεν πήρε ποτέ το λεωφορείο της γραμμής για να επιστρέψει στο δικό της σπίτι όπου έμενε μόνη της και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, ενώ το τηλέφωνο της απενεργοποιήθηκε το ίδιο απόγευμα.

Η «πίεση» για τα παραθαλάσσια οικόπεδα στον Πλατανιά

Η Ευαγγελία Λυτινάκη, που δεν είχε κάνει δική της οικογένεια, φέρεται να πιεζόταν από τα δυο αδέλφια για να συμφωνήσει και εκείνη με την πώληση των οικοπέδων τους μιας και ο υποψήφιος αγοραστής ήθελε να τα αγοράσει όλα μαζί για να μπορέσει να τα αξιοποιήσει στην παραλιακή ζώνη του Πλατανιά. Τα σχέδια αυτά όμως σκόνταφταν στην άρνηση της 76χρονης. Τα τρία αδέλφια έχουν και άλλη μια αδελφή που δεν σχετίζεται όμως με την ποινική υπόθεση. Στα δυο αδέλφια η δίωξη αφορούσε την βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία. Παρά τις έρευνες της Ασφάλειας Χανίων δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατό να αποκαλυφθεί που είναι θαμμένη η 76χρονη. Στην αρμόδια ανακρίτρια πάντως τα δυο αδέλφια απολογούμενα αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην εξαφάνιση και δολοφονία της 76χρονης αδελφής τους.

«Έδειξε» ως ένοχο έναν «αδίστακτο» επιχειρηματία

Μάλιστα προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού ο αδελφός της προέταξε πως στο οικόπεδο που του αναλογεί στην παραλία του Πλατανιά έχει κτίσει και δικό του σπίτι, που δεν είχε σκοπό να πουλήσει. Κάποια στιγμή μάλιστα ο αδελφός της αγνοούμενης υποστήριζε πως «διαπλεκόμενος» επιχειρηματίας είχε βάλει στο μάτι το ακίνητο και δεν θα δίσταζε να κάνει οτιδήποτε για να βγάλει απ’ τη μέση την αδελφή του που αντιδρούσε. Ήταν η εποχή που έλεγε πως το δικό μου μερίδιο θα το έδινα για δωρεά σε ίδρυμα. Με το θάνατό του πάντως παύεται οριστικά κάθε δίωξη σε βάρος του και απομένει να αναδειχθεί ποια θα είναι η ποινική τύχη της άλλης κατηγορούμενης αδελφής.

Βασίλης Χήτος

To άρθρο Η εξαφάνιση-δολοφονία της αδελφής και τα «ανοιχτά» στόματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy