24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου νέα Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κα Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του ΟΜΜΘ, είναι η νέα Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα, μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Βασίλη Γάκη από τη θέση του Προέδρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντίστοιχα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, το Δ.Σ. εξέλεξε ομόφωνα το μέλος του Δ.Σ. κα. Δήμητρα Καρυοφύλλη-Κωνσταντινίδη, Διδάκτορα ιταλικής φιλολογίας και διπλωματούχο πιάνου. Από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. διατηρούν την ιδιότητα τους ως Αντιπρόεδρος ο κ. Φάνης Ουγγρίνης και ως Ταμίας ο κ. Μάνος Ασπασίδης.

Στην πρώτη της δήλωση η κα. Αλεξανδροπούλου επισημαίνει πως «Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει ως κύρια αποστολή την ανάδειξη όλων των εκφάνσεων της Μουσικής και των άλλων Τεχνών, αλλά και τη συμβολή στην καθιέρωση της πόλης μας ως συνεδριακού κέντρου διεθνούς εμβέλειας. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία που έχουμε χαράξει προκειμένου να καταστήσουμε τον Οργανισμό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα που θα ακτινοβολεί στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, η παρουσίαση ποιοτικών παραγωγών υψηλού επιπέδου και η απήχηση του έργου μας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα με έμφαση στους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, στόχος μας είναι και το άνοιγμα προς την εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα, η συμπερίληψη και η καινοτομία με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Μεγάρου. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανήκει σε όλους τους Βορειοελλαδίτες και απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας, έχοντας ως γνώμονα το τρίπτυχο ποιότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα.

Η κα Αλεξανδροπούλου ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου -ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Βασίλη Γάκη- για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, τονίζοντας ότι :«Επί τρία χρόνια το ΔΣ και τα στελέχη του Μεγάρου λειτουργήσαμε ως συνεκτική ομάδα και αυτό το στοιχείο θα συνεχίσει να διακρίνει τη συλλογική μας προσπάθεια. Εύχομαι στη νέα χρονιά να ευοδωθούν οι προσδοκίες μας για την περαιτέρω ανοδική πορεία του Μεγάρου ως πόλου έλξης και κόμβου αριστείας στον χώρο του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς».

Σύντομο βιογραφικό:

Η Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2018-  ), πρώην Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2013-2014), είναι Καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διευθύντρια του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Πληροφορική»
(www.mli.uom.gr ), και ιδρύτρια της Ερευνητικής Ομάδας Δικαίου Πληροφορικής
(www.itlaw.uom.gr).

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, είναι Διδάκτορας Αστικού Δικαίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και πτυχίου Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας ελληνικής Τράπεζας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Αρμενόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια, είναι
προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, καθώς  και διδάσκουσα στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η πλούσια συγγραφική της δραστηριότητα εκτείνεται στο αστικό, τραπεζικό, εργατικό, δικονομικό διεθνές, ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και στο δίκαιο πληροφορικής, με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο.

Mέλος επιστημονικών φορέων, όπως του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1983-
2009), του Επιστημονικού Συμβουλίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας, της Ένωσης
Αστικολόγων, της Επιστημονικής Επιτροπής της Hellenic Association of Data Protection &
Privacy, της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της
Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού
Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), της Επιστημονικής Επιτροπής του νομικού
περιοδικού «Δίκαιο Τεχνολογίας και Επικοινωνίας» (πρώην ΔiΜΕΕ), της Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας.

Μέλος πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, όπως του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
(ΔΣ, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας), της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου (επίτιμο μέλος), του «Ασύλου του παιδιού».

Πηγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ