3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Η Ευρυτανία απλώνει χέρι αλληλεγγύης προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας – Έφθασε η πρώτη βοήθεια από το Καρπενήσι (vid)

Αλυσίδα ανθρωπιστικής βοήθειας από το Καρπενήσι και τα Άγραφα

Σε λιμνοθάλασσα έχουν μετατραπεί ολόκληρες περιοχές στη Θεσσαλία, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel· καθώς τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν σε κάποιες περιοχές, οι άνθρωποι αρχίζουν να μετρούν τις πληγές τους, που είναι πολλές και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος ώστε να επουλωθούν.

Την ίδια ώρα, όλη η Ελλάδα τείνει χέρι αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των πρωτοφανών πλημμυρικών φαινομένων, οργανώνοντας αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας. Και οι Ευρυτάνες συνδράμουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, μέσα από πρωτοβουλίες των δήμων και σωματείων.

Το βράδυ της Παρασκευής (8/9), τρία αυτοκίνητα με νερά και είδη πρώτης ανάγκης από το Καρπενήσι, έφθασαν στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας που οργανώνουν σωματεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας. «Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Αύριο (σ.σ. 9/9) θα υπάρχει φορτηγό στα γραφεία του ΕΟΣ Καρπενησίου που θα αναχωρήσει Κυριακή (10/9) πρωί πάλι για Καρδίτσα. Νερά, κονσέρβες, ρούχα, φάρμακα, και είδη πρώτης ανάγκης -δεν έχουν κυριολεκτικά τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε», αναφέρουν οι άνθρωποι των συλλόγων.

Εξάλλου, έχουν κινητοποιηθεί οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων.

Ο Δήμος Καρπενησίου αναφέρει τα εξής: «Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Δήμου Καρπενησίου, στο αίτημα του δημάρχου Παλαμά, για την παραχώρηση ενός αυτοκινήτου 4Χ4 για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών του ! Το αυτοκίνητο παρέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελαρίου, ο οποίος επικοινώνησε με το δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες στον ίδιο και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Καρπενησίου. Το Σάββατο 9/9, 9.00 – 13.00, στην αποθήκη του Δήμου (κάτω από τη λαική αγορά) θα γίνεται συγκέντρωση των εξής ειδών: ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ – SLEEPING BAG – ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ – ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – POWER BAΝK- ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΑ – ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ – ΠΑΝΕΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Παραμένουμε σε ανοιχτή γραμμή με τους πληγέντες για να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη μας ζητηθεί».

Αντίστοιχα, ο Δήμος Αγράφων ενημερώνει για τα εξής: «Ο Δήμος Αγράφων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τις ζωές που χάθηκαν και τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες. Καλούμε κάθε πολίτη να προσφέρει ότι μπορεί, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για όλους αυτούς που βιώνουν αυτές τις θλιβερές και καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα προτείνονται: Τρόφιμα: Γάλα σε σκόνη για παιδιά, Γάλα εβαπορέ, Κονσέρβες παντός τύπου, Παξιμάδια, Μπισκότα. Φαρμακευτικό υλικό: Φυσιολογικός ορός, Αντιπυρετικά – παυσίπονα, Betadine, Βαμβάκι, Κουβέρτες – Παπλώματα – Ρούχα. Τα παραπάνω θα συγκεντρωθούν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Αγράφων, Βίνιανης, Φραγκίστας, Απεραντίων, Ασπροποτάμου) στα Δημοτικά καταστήματα έως την Τετάρτη 13-09-2023 και ώρες 09:00 π.μ. -14:00 μ.μ. Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου: 22373 51318 & 22373 51320».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ