29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Η ευρυτανική συμμετοχή στο 51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ που έγινε στο Καρπενήσι

Δεκάδες ιστορικά, σπάνια και καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα “παρέλασαν” από την Ευρυτανία τις προηγούμενες ημέρες. Το ετήσιο, Διεθνές Ράλλυ της λέσχης Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, επέστρεψε ξανά επί ευρυτανικού εδάφους μετά το 2014, επεφύλασσε δε μια εξαιρετική εμπειρία σε Έλληνες και ξένους οδηγούς, χάρη στις εντυπωσιακές διαδρομές 550χλμ που περιλάμβανε, σε Καρπενήσι και Άγραφα. Πρόκειται για την κορωνίδα των εκδηλώσεων των κλασικών αυτοκινήτων της Ελλάδας, που διοργανώνει εδώ και πενήντα χρόνια η ΦΙΛΠΑ.

Στο ράλλυ συμμετείχαν αυτοκίνητα-θρύλοι, από μια MG TD του 1950 και την αυτοκρατορική Μercedes Benz 170 s Cabriolet του 1951, μέχρι τις Ιταλίδες «καλλονές» Alfa Romeo Giulia TΙ (1966) και Lancia Fulvia Berlina (1969), τις ακαταμάχητες Porsche 911 και Porsche 924, τα διαχρονικά Mini Cooper, εντυπωσιακές Jaguar (μοντ. XJS V12 / XJ87 του ’91), Lotus (Εlan, ’92), μοντέλα με βαριά ιστορία από τη BMW (BMW 318i Cabrio κ.α.), αγαπημένα Toyota (Starlet, Celica, Corolla), Volkswagen (Golf κ.α.), Fiat και πολλά ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε και εκπροσώπηση από το Καρπενήσι, με τον Βασίλη Κουτσοθεόδωρο και τον Κώστα Ντρίβα να συμμετέχουν με έναν καλοδιατηρημένο «σκαραβαίο» (Volkswagen Beetle).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ