16 Μαΐου 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού στο Βελούχι. Δηλώσεις Ζαχαράκη, Τασιού & Δ/ντή Χιονοδρομικού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικές συνθήκες απόλαυσαν σήμερα (16/1/22), στην Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, επισκέπτες και Ευρυτάνες που ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου. Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις “έντυσαν” ξανά στα λευκά το βουνό, με τα μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας να εργάζονται πυρετωδώς τις προηγούμενες ημέρες στη διάνοιξη ώστε το Χ.Κ. να λειτουργήσει πλήρως το Σαββατοκύριακο -όπερ και εγένετο· ο δρόμος ήταν καθαρός, χωρίς να χρειάζονται αλυσίδες.

Εκατοντάδες ήταν όσοι, μικροί και μεγάλοι, επισκέφθηκαν το Βελούχι, καθώς σύμμαχος ήταν και ο ηλιόλουστος καιρός. Τέθηκαν σε λειτουργία όλοι οι αναβατήρες, εκτός από τον Άνεμο ΙΙ, για τον οποίο εκκρεμεί η πιστοποίησή του. Στο Βελούχι βρέθηκε και η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, όλα όσα αφορούν το χιονοδρομικό και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής του, ως ένας εκ των βασικών μοχλών για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Τα χιονοδρομικά λειτουργούν ξανά έπειτα από 2 χρόνια «…και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι», σημείωσε η Ευρυτάνισσα υφυπουργός και αναφερόμενη στη νέα εποχή του Χ/Κ Καρπενησίου, μίλησε για «πάρα πολλά όνειρα και προοπτικές για περαιτέρω αναβάθμιση». «Μια οικογένεια που θέλει να το απολαύσει, εδώ (σ.σ. στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου) θα βρει τις ιδανικές συνθήκες», τόνισε και δήλωσε αισιόδοξη για την τρέχουσα χιονοδρομική σεζόν.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε έργα αναβάθμισης υποδομών χιονοδρομικών κέντρων και καταφυγίων, ανάδειξης μονοπατιών κ.α., προϋπολογισμού άνω των 50 εκ. ευρώ, με στόχο οι δραστηριότητες στα ελληνικά βουνά να επεκταθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ μίλησε και για την καμπάνια «Greece does have a winter», με στόχο την προβολή των χειμερινών ορεινών προορισμών και στο εξωτερικό.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται σε στάδιο αναβάθμισης των υποδομών του και με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν προκηρυχθεί θα καταστεί ως ένα από τα κορυφαία σε όλη τη χώρα, σημείωσε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των αναβατήρων, τη λειτουργία του ταινιοδιαδρόμου και την τεχνητή χιόνωση που θα εγκατασταθεί· «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε ένα από τα πιο αναβαθμισμένα χιονοδρομικά της πατρίδας μας και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κάποιος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολύ θετικός ήταν ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου, επιβεβαίωσε ο Δ/ντής του χιονοδρομικού, κ. Θοδωρής Λεονάρδος, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του αισιοδοξία για τη φετινή χιονοδρομική σεζόν. Η νέα διαχειρίστρια εταιρεία Velouchi4mount ξεκίνησε τη λειτουργία του χιονοδρομικού λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μετά την αίσια έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασία εκμίσθωσης που είχε αναλάβει, για λογαριασμό της Περιφέρειας, η Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ