4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου, καθώς διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, που αποτελεί σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με την Ιταλία. Η πόλη συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και όπως γνωρίζουμε πρόκειται για μια γνήσια φοιτητούπολη. Εκτός από το περίφημο καρναβάλι της, έχει τόσες ακόμη ομορφιές και χάρη στην εύκολη πρόσβασή της καθίσταται ιδανικός προορισμός για μια σύντομη αλλά και διαρκείας εκδρομή, για φοιτητές, για ζευγάρια, καθώς και για οικογένειες με παιδιά! Όσον αφορά στη διαμονή σας, υπάρχουν τόσα ξενοδοχεία στην Πάτρα που καλύπτουν κάθε προτίμησή σας.
Αρχικά, δε γίνεται να επισκεφτεί κανείς την Πάτρα και να μην πάει μια βόλτα στις Σκάλες του Αγίου Νικολάου, χαρακτηριστικό ιστορικό μνημείο της πόλης. Από εκεί ψηλά μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα που βλέπει προς το κέντρο της πόλης, τον Πατραϊκό μέχρι και τα απέναντι βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. Αξιοσημείωτη είναι η συνοικία της Άνω Πόλης με τα γραφικά σοκάκια, τις καμάρες  της, όπου θα ανακαλύψετε  ιστορικά αξιοθέατα από τη ρωμαϊκή και μεσαιωνική Πάτρα, όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο με το Βυζαντινό Κάστρο, τον πευκόφυτο λόφο του Δασυλλίου απ’ όπου φαίνεται το λιμάνι και η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, του Ρίου-Αντιρρίου.
Στη συνέχεια, η Κάτω Πόλη είναι σχεδιασμένη από μεγάλες πλακόστρωτες πλατείες με νεοκλασικά κτίρια και λαμπερούς εμπορικούς πεζόδρομους που αξίζει να περπατήσετε και γιατί όχι να «χαθείτε» στα γραφικά σοκάκια της! Πιο συγκεκριμένα, η πλατεία της Γεροκωστοπούλου, των Τριών Συμμάχων και των Υψηλών Αλωνίων είναι από τις πιο γνωστές της πόλης και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ. Επίσης, αν έχετε παιδιά στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων υπάρχει και παιδική χαρά.
Αν πάλι είστε περισσότερο λάτρης της θάλασσας σας έχουμε τη λύση! Στο λιμάνι της Πάτρας μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η Μαρίνα της Πάτρας, εξίσου πολυσύχναστο μέρος, διαθέτει μια σειρά από καφετέριες, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε το παγωτό σας, απολαμβάνοντας τη δύση του ηλίου στη θάλασσα, μια μοναδικά ασύλληπτη θέα. Τέλος, δε γίνεται να μην κάνουμε μια αναφορά στο στολίδι αυτής της πόλης, που δεν είναι άλλο από το Φάρο της Πάτρας. Η καταλληλότερη στιγμή της ημέρας που αξίζει να τον επισκεφτείτε είναι κατά τη δύση του ηλίου, όπου μπορείτε είτε να καθίσετε στην καφετέρια που λειτουργεί, είτε στα βότσαλα ακριβώς από δίπλα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ