29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Θέατρο στο χωριό… Στους Στάβλους Ευρυτανίας “ταξίδεψε” η “Ωραία των Αθηνών”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου

Εξωστρεφείς οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση να ανεβάσει η θεατρική ομάδα το έργο «Η Ωραία των Αθηνών», στους Στάβλους Ευρυτανίας.

«Η “Ωραία των Αθηνών” ταξίδεψε στους Στάβλους Ευρυτανίας και ενθουσίασε τους θεατές. Συγχαρητήρια στη θεατρική μας ομάδα. Ευχαριστούμε τον σύλλογο Σταβλιωτών και την Νάνσυ Δεσκουράκη για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία. Σκηνοθεσία Βασιλική Σταμάτη», γράφει ο Πολιτιστικός για την παράσταση στο χωριό της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας. Το έργο είχε ανέβει στο Καρπενήσι στο τέλος Ιουνίου.

Το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας “Η Ωραία των Αθηνών” έγραψε ο σημαντικός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Νίκος Τσιφόρος. Οι ήρωες του Τσιφόρου βρίσκονται συνήθως κοντά στο περιθώριο της προπολεμικής και μεταπολεμικής κοινωνίας και εμπλέκονται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Έτσι και στην Ωραία των Αθηνών ο Ζάχος, προκειμένου να κερδίσει μια μεγάλη κληρονομιά, πρέπει να παντρευτεί την μεγαλούτσικη για τα στερεότυπα της εποχής σπιτονοικοκυρά του θείου του, την Αριστέα. Για να αποφύγει αυτόν τον όρο της διαθήκης προσπαθεί να παντρέψει την Αριστέα με έναν από τους δύο δικούς του νοικάρηδες, τον Νότη και τον Κοσμά, οι οποίοι, άνεργοι και φτωχοί καθώς είναι, υποκύπτουν στις πιέσεις του. Όλα όμως ανατρέπονται, όταν αυτοί οι δύο περιθωριακοί τύποι ερωτεύονται ξαφνικά δύο νέες φτωχές κοπέλες, την Τόνια και την Κλάρα…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ