4 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

“Θα θυμάμαι με αγάπη τον σοφό μου φίλο…”. Ο Φάνης Σπανός, για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Όπως σας ενημέρωσαν χθες τα Ευρυτανικά Νέα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρόνων, ο Τάσος Χρονάς, συνταξιούχος ιατρός, έμπειρος αυτοδιοικητικός και γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ.

Με αφορμή τον θάνατό του, ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, έγραψε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενθεί. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο φίλο και εκλεκτό συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», Τάσο Χρονά, που έφυγε αδόκητα, σε ηλικία 71 ετών.

Ο Τάσος Χρονάς, ένας εξαιρετικός ιατρός, εμπειρότατος αυτοδιοικητικός και ένα ιδιαίτερα μαχητικό πολιτικό στέλεχος, υπηρέτησε – κόσμησε – για δεκαετίες τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Αποτέλεσε δε, παράδειγμα ακεραιότητας, οξυδέρκειας και εργατικότητας, σε ένα αντινομικό – αλλά ουδόλως αντιφατικό – αμάλγαμα δυναμισμού και νηφαλιότητας, με αταλάντευτες αρχές, αλλά συνθετικές θέσεις.

Και διακόνησε την πολιτική εμφορούμενος ιδεών, τις οποίες ακόμη και όσοι δεν υιοθετούσαν, δεν μπορούσαν παρά να θαυμάσουν το πάθος και την αυθεντικότητα της έκφρασής τους.

Προσωπικά, θα θυμάμαι με αγάπη τον σοφό μου φίλο, τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές του, πάντοτε για το καλό του τόπου και αυτών των ιδεών στις οποίες αφιέρωσε την πολιτεία του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συντρόφους του».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ