19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεατρικό τριήμερο στο Καρπενήσι. Το “Γαμήλιο Εμβατήριο” ανεβάζει στο Συνεδριακό η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου παρουσιάζει ένα εξαιρετικό έργο του σπουδαίου συγγραφέα Άγγελου Τερζάκη, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Πιστή στο ραντεβού της με το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου παρουσιάζει το έργο του σπουδαίου συγγραφέα Άγγελου Τερζάκη, “Γαμήλιο Εμβατήριο”, το τριήμερο Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Πολιτιστικού θα καταθέσουν επί σκηνής τους κόπους και τις προσπάθειες πολλών μηνών, αποδίδοντας τους χαρακτήρες ενός έργου που γράφτηκε σε μια μεταβατική εποχή για την ελληνική κοινωνία, θέλοντας να καταδείξει το καταθλιπτικό κλίμα, την ασφυκτική ατμόσφαιρα και τις έντονες κοινωνικές ανισότητες, που επικρατούσαν στην Ελλάδα του 1930. Το “Γαμήλιο Εμβατήριο” θα παιχτεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου επί τρία βράδια, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, με ώρα έναρξης στις 9 μ.μ. Το εισιτήριο κοστίζει τρία (3) ευρώ. Η σκηνοθεσία είναι, όπως κάθε φορά, της Βασιλικής Σταμάτη.

Τι πραγματεύεται

Πρόκειται για μια ρεαλιστική αναπαράσταση της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας λίγο πριν τον πόλεμο. Η πρωτεύουσα εμφανίζεται ως εντελώς διεφθαρμένη, ενώ η επαρχία παρουσιάζεται ως πνιγηρή. Μια μητέρα και τέσσερις κόρες, απομονωμένες σε μια ορεινή κωμόπολη, που το χειμώνα τη θάβει το χιόνι και ο εγκλεισμός στο σπίτι γίνεται αναγκαστικός, χωρίς οικονομικούς πόρους, βασίζουν τις ελπίδες τους για διαφυγή στον γιο και αδερφό που ζει στην Αθήνα.

Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη της πατριαρχίας, την ανάγκη για επανάσταση, τον αγώνα που φαίνεται χαμένος εκ των προτέρων, αλλά και τον συμβιβασμό. Η μικρή, συντηρητική κοινωνία, όπου όλοι γνωρίζουν όλα για όλους, η αρνητική στάση έναντι του διαφορετικού, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, αλλά και ο πόθος για ελευθερία, είναι κεντρικά θέματα που διαποτίζουν ολόκληρο το έργο. Η αλήθεια του έργου και τα ανθρώπινα συναισθήματα των ηρώων δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους θεατές.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Ρούλα Βαστάκη (ως Μαρίνα Μαρκογιάννη), Χρήστος Βλάχος (Σάββας Χρηστούδης), Αγγελική Καώνη (Ανθούλα Μαρκογιάννη), Κοραλία Νούλα (Ροζαλία Μαρκογιάννη), Μαρία Βουτσέλη (Διαλεχτή Μαρκογιάννη), Κατερίνα Μανουσοπούλου (Λεμονιά Μαρκογιάννη), Γιάννης Χαλαστάνης (Ζαχαρίας Τρέκλας), Κώστας Τσιάμης (Αδριανός), Κώστας Πάζιος (Κοσμάς Λεφούσης), Βίκυ Σιαμπούλη (Φρόσω), Παναγιώτης Στεριάνης (Κλεάνθης Μαρκογιάννης). Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι της Βασιλικής Σταμάτη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ