25 Οκτωβρίου 2021

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου – Πότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα παιδιά 5 – 12 ετών

Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όσους έχουν κάνει τις άλλες δύο, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι κλείνονται ραντεβού για την τρίτη δόση και ήδη έχουν εμβολιαστεί γύρω στις 10.000 άτομα.

Υπενθύμισε πως αύριο θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα Θα αφορούν άτομα συγκεκριμένης ηλικία, υγειονομικούς και κάποιες άλλες κατηγορίες

Δεν υπάρχει, όπως είπε, θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου. «Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ. Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει», τόνισε.

click4more: Κορονοϊός: Το ρινικό εμβόλιο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία στις δοκιμές – Πως λειτουργεί

Το εξήγησε λέγοντας πως «τα εμβολιαστικά σχήματα είναι δύο δόσεις. Πάμε σε ενισχυτική δόση για να ενισχυθεί το καλό αποτέλεσμα το οποίο μειώνεται όμως, και με την πάροδο του χρόνου και όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος», ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται τεστ αντισωμάτων.

«Τα αντισώματα μετρώνται με διαφορετικές μεθόδους και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει».

Αναφερόμενος στο freedom pass υποστήριξε πως αυτά «είναι μέτρα που έχουν αποδώσει».

«Δεν αναμένουμε σύντομα εμβολιασμό για ηλικίες 5-12 ετών»

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό παιδιών 5-12 ετών, ανέφερε πως δεν αναμένεται σύντομα, και πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μάλλον τέλη του 2021 με αρχές του 2022. 

 

To άρθρο Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου – Πότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα παιδιά 5 – 12 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ