25 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες άλογα θα καλπάσουν στους δρόμους στο πλαίσιο της 12ης Zootechnia

Στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα καλπάσουν αύριο το πρωί 3 Φεβρουαρίου περί τα 30 άλογα ελληνικών φυλών, αλλά και Ισπανικά και Φρίζιαν, προσφέροντας ένα υπερθέαμα στους πολίτες της πόλης.

Με την άδεια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, «στις 11 το πρωί, τα 30 άλογα, άλλα έφιππα και άλλα σέρνοντας άμαξες, θα ξεκινήσουν τον καλπασμό τους από το περίπτερο 17 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου είναι εγκατεστημένα, και θα κατευθυνθούν προς την νότια πύλη, από όπου θα βγουν, για να ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντονιστής της δράσης, Αθανάσιος Βήτας, εξηγώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο άλλων δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την έναρξη της 12η Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, βγαίνοντας από τη νότια πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τα 30 άλογα θα διασχίσουν την οδό Τσιμισκή, θα κατέβουν από την Εθνική Αμύνης και περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, θα κινηθούν στην παραλιακή με κατεύθυνση το ‘Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και θα «σταθμεύσουν», προκειμένου να βγουν φωτογραφίες με τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Zootechnia 2023 φιλοξενεί για όγδοη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον «ΣΑΛΟΝΙ ΑΛΟΓΟΥ», το οποίο αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα ενώ σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μ. θα παρουσιάσουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας, θα γίνουν δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

ΑΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ