24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ασθενείς πετούν τις μάσκες και υπογράφουν για να φύγουν από τα νοσοκομεία

Οι περιγραφές των γιατρών στη Θεσσαλονίκη προκαλούν αίσθηση. Ασθενείς με κορονοϊό που δίνουν τη μάχη, ζητούν να φύγουν από το νοσοκομείο για να αποφύγουν τη διασωλήνωση. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βγάλουν τη μάσκα τους και να την πετάξουν μέσα στο νοσοκομείο…

Τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και όσα ακούνε καθημερινά από αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι νοσούν και φτάνουν στο νοσοκομείο, περιέγραψε το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Κατσάκας, φέτος η πανδημία είναι των ανεμβολίαστων. «Με θλίβει ιδιαίτερα ότι οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να παίζουν “ρώσικη ρουλέτα”. Έρχονται στα νοσοκομεία, διαμαρτύρονται, δημιουργούν προβλήματα στους γιατρούς, θέλουν να υπογράψουν για να φύγουν, λες και κάποιος τους πίεσε για να έρθουν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι οι αρνητές πετούν τις μάσκες μέσα στο νοσοκομείο, λένε στους γιατρούς ότι δε θέλουν θεραπεία, ζητούν να υπογράψουν και να φύγουν και δε πιστεύουν ότι νοσούν από κορονοϊό, όπως είπε ο διοικητής τους νοσοκομείου.

Ερωτηθείς για το πως ενεργούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε και στο τέλος λέμε ότι θα ειδοποιήσουμε τον εισαγγελέα και θα αναγκαστείτε να μείνετε μέσα». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, «έτσι ώστε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων να μην υπάρχουν καρέκλες άδειες από αγαπημένα πρόσωπα».

Στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά κλίνες ΜΕΘ οι οποίες είναι όλες καλυμμένες ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς, όπως σημείωσε ο κ. Κατσάκας, νοσηλεύονται λίγες μέρες ελαφριά και στη συνέχεια παίρνουν εξιτήριο, εν αντιθέσει με τους ανεμβολίαστους.

Όπως ανέφερε ο πνευμονολόγος Παύλος Ζαρογουλίδης, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο, το δυσκολότερο που αντιμετωπίζουν είναι η άρνηση των ασθενών για ιατρική περίθαλψη. Μάλιστα, καθημερινά καταβάλουν προσπάθειες να τους εξηγήσουν τι μπορεί να τους προκαλέσει ο ιός και ποιος είναι ο κίνδυνος για τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δείτε τα βίντεο του grtimes.gr

To άρθρο Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ασθενείς πετούν τις μάσκες και υπογράφουν για να φύγουν από τα νοσοκομεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ