26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη :Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης , παρότρυνε τους πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους» και να εμβολιαστούν.

Ο κ.Ζέρβας αναφερόμενος στα σημερινά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην πόλη είπε πως παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 20% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός, συμπλήρωσε . Όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη η πίεση στα νοσοκομεία», είπε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  και πρόσθεσε πως «εμβολιαζόμαστε γιατί πιστεύω ότι όλοι θέλουμε οικονομία, εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης ανοιχτές και χαρήκαμε από το προηγούμενο Σάββατο που επιβραβεύτηκαν με την ελευθερία όσοι εμβολιάστηκαν».

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλου του Σώματος για το θάνατο του Τάσου Κουράκη που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτής, Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» με τον Κώστα Ξενόπουλο ζήτησε εγγράφως από το δημοτικό συμβούλιο να απομακρυνθεί άμεσα η πινακίδα που είναι αναρτημένη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο  αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας απάντησε  πως θα επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ