28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Ο κορονοϊός γονατίζει καφέ μπαρ και εστιατόρια – 50 λουκέτα σε μια εβδομάδα

καταστήματα εστίασης

Ο κορονοϊός έχει φέρει σε απόγνωση τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα μάλιστα στη Θεσσαλονίκη έχουν μπει 50 λουκέτα την τελευταία εβδομάδα.

Αυτό προκύπτει μετά από τηλεφωνική έρευνα που διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα 1-8 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.

Τη δυσάρεστη είδηση αποκάλυψε στο grtimes.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης. «Έχουν κλείσει μαγαζιά όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και περιφερειακά, και αρκετά προς τη δυτική πλευρά της πόλης» ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης.

Αιτία των λουκέτων, εκτός των πάγιων εξόδων και των υποχρεώσεων που ‘τρέχουν’ δίχως τέλος πνίγοντας τους επιχειρηματίες, αποτελεί και η απόρριψη πολλών επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως εξηγεί ο κ. Επιτροπίδης, η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις που παραμένουν ενεργές αγγίζει το 50%.

Ωστόσο, σύμφωνα με βάση την πρώτη αποτίμηση του κύκλου, επί του συνόλου, μια στις δυο αιτήσεις, που κατατέθηκαν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 απορρίφθηκαν. Από τις συνολικά 732.968 αιτήσεις έγιναν δεκτές 361.888 ενώ 371.080 απορρίφθηκαν γιατί δεν εκπλήρωναν τα κριτήρια της προκήρυξης.

Μεταξύ των κριτηρίων, είναι το τετράμηνο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος του 2020, η επιχείρηση που έγινε καταθέσει σχετική αίτηση είναι να παρουσιάζει μείωση κατά 20% τουλάχιστον, σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2019.

«Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις εστίασης παρουσιάζουν αύξηση του τζίρου» αναφέρει προβληματισμένος ο κ. Επιτροπίδης.

Τα κλειδιά της Εστίασης

Στην ειρηνική και συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Τα κλειδιά της Εστίασης» συμμετέχουν αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, οι επιχειρηματίες του κλάδου, όπου θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και στη συνέχεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν στη δράση.

«Επιλέξαμε το σημείο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι το Λευκό Πύργο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός» δήλωσε στο GRTimes.gr ο γ.γ. της Ένωσης κ. Επιτροπίδης προσθέτοντας ότι τα μηνύματα για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών είναι θετικά με πάνω από 500 να ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών».

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Ο κορονοϊός γονατίζει καφέ μπαρ και εστιατόρια – 50 λουκέτα σε μια εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ